Chytré čističky vzduchu

Co je to předfiltr?

Omyvatelný předfiltr je filtr, který slouží k tomu aby prodloužil životnost HEPA filtru, nebo jiného filtru. Používá mikronovou síť, která účinně blokuje vláknité částice větší než 2,5 mm. Lze jej snadno vyčistit až deset tisíckrát. Díky tomu zabráníte rychlému zanesení dalších filtrů, například HEPA filtru a výrazně tak prodloužíte jeho životnost. Předfiltr stačí vysát nebo otřít hadříkem a nechat uschnout.

Je možné vypnout ionizaci?

Ionizaci je možné deaktivovat.

Jak správně vložit HEPA Filtr

Filter -> Předfilter -> Kryt

Jak funguje ionizátor u čističky vzduchu?

Čistička má samostatný generátor, který je schopen generovat záporné ionty, ionizace a UV lze potom ovládat individuálně.

Jak funguje aplikace Tesla Smart pro čističku vzduchu, lze nastavit nějakou automatizaci, nebo jiné funkce?

Po rychlém vytvoření účtu získáte přístup ke třem záložkám – Moje domácnost, Smart a Můj profil, kdy první z nich nabízí přehled o všech produktech Tesla spárovaných s aplikací a zároveň funguje jako dálkový ovladač. Kromě možnosti vzdáleného ovládání (zde můžete de/aktivovat ionizaci, UV dezinfekci, podsvícení ovládacích prvků nebo časovač vypnutí).

Může záření UV lampy uškodit lidem či domácím mazlíčkům?

UV-C lampa vyzařuje minimální – podprahové limitní hodnoty, které nemají žádný negativní dopad na zdraví Vaše ani na zdraví Vašich domácích mazlíčků

Senzor čističky vzduchu není citlivý vůči spínaní, respektive reakce senzoru na okolí

Senzory jsou u nás nastaveny relativně konzervativně, některé čističky reaguji na okamžitou změnu, některé sleduji trend (to je nás případ) také záleží na nastaveni jednotlivých výrobců, kdy přepínají na vyšší výkon

Vypíná se čistička vzuchu automaticky?

Čističky se neumí po vyčištění vzduchu automaticky vypnout. Ale můžete je vypnout pomocí mobilní aplikace či si můžete v aplikaci nastavit časovač či automatizaci.

Čistička je zbytečnost, raději si otevřu okno.

Čističky vzduchu pomáhají například silným alergikům, kteří v pylové sezóně nemohou téměř z domu. Poslouží ale i ostatním, kteří doma nemají digestoř a potřebují se zbavit zápachu z jídla.