Chytré vytápění

Mají hlavice dětskou pojistku?

Ano, hlavice disponují dětskou pojistkou.

Jaký je rozdíl mezi Tesla Smart Thermostatic Valve a Tesla Smart Thermostatic Valve TV100?

Tesla Smart Thermostatic Valve a Tesla Smart Thermostatic Valve TV100 jsou identické, nedisponují rozdílnými funkcemi. Balení Tesla Smart Thermostatic Valve TV100 oproti Tesla Smart Thermostatic Valve, obsahuje navíc 3 přídavné redukce na ventil.

Hlavice v noci spustili vytápění sami od sebe, jak je to možné?

Jedná se o funkci, která se zapíná jednou za týden ve 3:33 ráno na přibližně 20 sekund bez ohledu na teplotu. Je to prevence proti vápenatění ventilu.

Jak termostatické hlavice spárovat s centrální jednotkou?

Nejdříve musíte Zigee Hub spárovat s mobilní aplikací a následně se Vám v aplikaci ukáže možnost přidat zařízení k této centrální jednotce Zde Vám zasílám odkaz jak provést párování hlavice se Zigbee https://www.youtube.com/watch?v=4u1wg7BL7i4

Lze propojit termostatickou hlavici s Apple Homekit?

Bohužel, produkty Tesla Smart není možné propojit přes Aapple Homekit.

Jak mohu spárovat termohlavici se ZigBee Hubem a aplikací? Můžete stručně popsat v bodech jak to provést?

- Mějte připojený ZigBee Hub. - Mějte hlavici nasazenou na topení. Hlavici na radiátor nasazujeme až poté, co displej zobrazí „Ada“ (Mode tlačítko)– poté chvíli vyčkejte (30 sec) než se hlavice adaptuje k topení a zobrazí se pak na displeji hlavice rozhraní běžné pro manipulaci s ní. - Na termostatu - V aplikaci si najdeme napárovaný hub, skrze který zadejte "+ Přidej zařízení" a počkejte, než si ZigBee hub vyhledá hlavici. - Poté stačí na ikonku hlavice poklepat. Ta se pak automaticky p...

Termohlavice hlásí chybu F2, co s tím lze udělat?

Pokud hlavice hlásí chybu F2 – může to poukazovat na příliš široký rozsah, respektive matice termostatu nemusí být plně dotažená

Jakým způsobem resetuji Tesla Smart Thermostatic Valve?

Stiskněte a po dobu 5 sekund podržte tlačítka „+“ a „-“, na obrazovce se zobrazí „FAC“. Během resetování dojde k vymazání dat a zařízení bude nutné opět spárovat. Aplikace: Klikněte na ikonku resetování v nastavení. Resetování je následně nutné potvrdit nebo se vrátit zpět. Stiskem tlačítka režimu resetování potvrdíte. Pomocí tlačítka rychlého vytápění se vrátíte zpět.

Chtěl bych ovládat radiátory pomoci termohlavic přes aplikaci, což vím jak nastavit, ale nemohu najít zařízení které mi bude ovládat plynový kotel pro vytápění, jako například spínací jednotku či něco podobného?

Systém chytrých hlavic s Hubem nahrazují pouze hlavice, spouštění kotle je potom samostatný okruh – spínání pomocí relé, které bude v prodeji příští otopnou sezonu. Lze však využít separé schopnost dálkově spínat kotel – a my Vám můžeme nabídnout řešení ovládaní hlavic. Bude to fungovat stejně – jako při ovládání manuální hlavice, která s kotlem nekomunikuje, pouze otevře průtok a tím ochladí vodu v oběhu. Na základě tohoto se potom kotel zapne.

Může Tesla Smart Thermostatic Valve TSL fungovat, resp. jde programovat bez řídící jednotky?

Na manuální nastavení je výrazně vhodnější levnější hlavice (Tesla Smart Thermostatic Valve) – je mnohem snáze nastavitelná a funguje také lépe bez ZigBee Hub.

Spolupracují produkty chytré domácnosti jako například chytré hlavice včetně Hubu s kotlem?

Řešeni s hlavicemi nahrazuje pouze radiátorové ventily za jejich chytré varianty. Tedy samostatný termostat, co spoušti kotel je stále potřeba

Nabízíte také spínací relé ke kotli v rámci produktů pro chytrou domácnost?

Spínací relé by mělo být v nabídce produktů pro chytrou domácnost Tesla v příští otopné sezóně

Zakoupil jsem "Tesla Smart Thermostatic Valve". Mohu tento produkt plnohodnotně používat nebo potřebuji řídící jednotku ZigBee?

Základem je centrální jednotka/hub fungující na protokolu ZigBee 3.0 (Tesla Smart ZigBee hub), poté můžete k této jednotce připojit další různá Smart zařízení a ovládat je přes aplikaci Tesla Smart.

Není mi zcela jasné připojení a komunikace s kotlem. Jak mám mít potom nastaven originál termostat od kotle?

>Hlavice s termostatem nekomunikuje – klasický termostat Vám řekne, kdy chcete vytopit místnost například na 25 stupňů a začne pouštět do oběhu teplou vodu - pokud je na radiátoru hlavice otevřená, začne proudit teplá voda do radiátoru a ohřívat místnost, když je zavřena, pak se tak neděje. Rozdíl je hlavně v tom, že místo manuálního ovládání můžete hlavice ovládat na dálku a programovat.

Po krátké době vždy zhasne displej na termohlavici. Není to závada?

Displej po nějaké době (cca 10-15 vteřin) automaticky zhasne, jedná se o normální chování.

Jak lze řešit vzdálené řízení vytápění pomocí vašeho produktu "Tesla Smart Thermostatic Valve Style"?

Potřebujete mít na vzdáleném místě připojení k internetu, ZigBee Hub a termostatickou hlavici (doporučuji Tesla Smart Thermostatic Valve – má více možností individuálního nastavení).

Lze používat hlavice i bez řídící jednotky?

K používání hlavic je nutné zakoupit i Tesla Smart ZigBee Hub. Bez něj není možné zařízení spárovat. Bez hubu potom hlavice bude fungovat pouze jako manuálně programovatelná, zmíněný hub slouží k propojení více zařízení včetně propojení hlavice.

Lze párovat hlavice s ostatními výrobci?

Hlavice podporuje protokol ZigBee 3.0, ale funkčnost s jinou značkou nemůžeme garantovat, protože to nemáme odzkoušeno.